Mer om min bakgrund

Jag är gestaltterapeut och transaktionsanalytiker CTA (Certified Transactional Analyst), samt licensierad nätverks- och organisationskonsult. Jag har över 25 års erfarenhet av olika typer av förändringsarbete, som individual/gruppterapeut, utbildare, handledare och kunsult.

1996 startade jag min egen verksamhet, Vadstena Gestaltdialog. Jag arbetar främst med handledning, utbildning och olika konsultuppdrag inom socialtjänst, landsting, Kriminalvården samt kommunala och privata behandlingsverksamheter och företag.

Jag utbildar gesatltterapeuter i samarbete med Val-bo utbildning. ( se startsida)

Jag ger regelbundet Medberoendebehandling (sk vuxna barn-veckor) i samarbete med Korpberget behandlingscenter www.korpberget.se och Val-bo behandlingscenter www.valbo.nu

AHA-programmet

2007 utvecklade jag AHA-programmet, ett återfallspreventivt program som främst vänder sig till personer med olika typer av beroendeproblem. Programmet grundar sig på Mindfulness Based Relapse Prevention (MBRP), som bygger på en kombination av mindfulness-meditation, kognitiva övningar och förhållningssätt. Sedan dess ger jag regelbundet kurser, bland annat på Respons Alkoholrådgivning i Göteborg. Jag utbildar även AHA-instruktörer.

Jag har lång erfarenhet av meditation, mer än 30 års  praktiserande, främst av vipasanna och zenmeditation. Under åren har jag deltagit i många längre retreater och introducerats av flera internationellt kända meditationslärare som Josef Goldstein, Christopher Titmuss, James Baraz, Toni Packer, m fl.

   

Min meditationsbakgrund är en stor tillgång för mig i behandlingsarbete och handledning. Jag har även lång erfarenhet av att leda meditationsgrupper i andra sammanhang, till exempel på Pilgrimscentrum i Vadstena.